Vivez La Gagere
 

EINDE SEIZOEN 2016

LA GAGÈRE KIJKT NAAR DE TOEKOMST... 

 

Bienvenue à La Gagère

Het is december 2016. Het duurt nog even voordat het weer april is, dat de kersenbomen weer in bloei zullen staan en dat de eerste gasten weer naar Domaine de La Gagère zullen komen! Het nieuwe jaar komt er aan en er komt ….

Een nieuwe fase

Thom en Betty zijn beide dit jaar 65 geworden. De motivatie om de komende jaren door te gaan is nog steeds onverminderd hoog, maar het wordt zachtjes aan tijd voor een nieuwe levensfase waarin ze samen kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. Dat betekent dat het zoeken naar opvolgers nu toch echt in gang is gezet. Ze zien graag dat de camping in goede handen komt, met eigenaren die met evenveel toewijding en liefde voor de omgeving en de gasten als zijzelf de camping voortzetten. Daarom nemen ze er de tijd voor en hebben inmiddels twee  gerespecteerde Franse makelaarskantoren in de arm genomen, die gespecialiseerd zijn in recreatief onroerend goed (Concerto en Cantais), om hen en geïnteresseerde kopers daarbij goed te kunnen begeleiden.

Ruim 20 jaar genieten op La Gagère!

De ontwikkeling van La Gagère is begonnen in 1993. Thom en Betty Weterings hadden toen al een andere onderneming, Naturocamp. Hiermee richtten ze zich destijds op de verhuur van compleet ingerichte bungalowtenten op naturistencampings in Zuid-Frankrijk, met als motto: “Aangekleed kamperen in je blootje”. Begin jaren ‘90 ontstond er binnen de doelgroep echter een toenemende vraag naar bestemmingen die dichter bij Nederland lagen. Die waren er op dat moment nog niet en dus trokken Thom en Betty de stoute schoenen aan en besloten zelf een camping te starten, op een paradijselijke plek midden in het groen van het natuurgebied de Morvan en op slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht.

Het bleek een schot in de roos en elk jaar na de start is er uitgebreid. Waar Domaine de la Gagère eerst nog een eenvoudige, kleinschalige camping was met 12 staanplaatsen op 2 hectare grond, is het terrein inmiddels uitgebreid tot 5 hectare met 120 emplacementen en verhuureenheden zoals bungalows, mobilhomes en ingerichte tenten. Het voorzieningenniveau is eveneens uitgebreid. De gasten van La Gagère kunnen er genieten van een sauna, twee verwarmde zwembaden, een winkel en een volwaardig uitgerust restaurant met bar en zonneterras. Ook aan de minder valide kampeerders is gedacht.

Hoewel La Gagère zich kenmerkt door een heerlijk rustige en gemoedelijke sfeer, worden er voor de liefhebber uiteenlopende activiteiten aangeboden, variërend van massage, animatie voor de kinderen, klassieke koffieconcerten op de zondagochtend tot de wekelijkse wandeling naar het Keltische Oppidum op de top van nabijgelegen Mont Dône, onder de enthousiaste begeleiding van Thom. De directe omgeving van de camping leent zich uitstekend voor avontuurlijke wandel- en mountainbiketochten door de Bourgondische bossen en heuvels. Ook is de beroemde wijnstreek van de Côte d’Or vlakbij, en kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in historische trekpleisters als Autun, Dijon, Beaune en Cluny.

De samenwerking met de gemeente Luzy is heel bijzonder. De gemeente is buitengewoon tevreden met de camping binnen haar terroir en doet veel om de camping te promoten en waar mogelijk te faciliteren.

Een zeer gewaardeerde camping

De lovende beoordelingen van de gasten op Zoover en de grote groep jaarlijks terugkerende kampeerders laten zien hoezeer de vakantiegangers genieten van een verblijf op La Gagère. Dat Thom en Betty en het team waarmee zij werken altijd zoveel aandacht hebben besteed aan de omgang met de gasten en het voortdurend verbeteren van de voorzieningen, is ook door de Nederlandse en Franse toeristische instanties niet onopgemerkt gebleven. La Gagère heeft in de afgelopen jaren vele prijzen, certificaten en zeer positieve auditresultaten mogen ontvangen. De camping is al twaalf jaar met 4 sterren geclassificeerd en mag zichzelf Camping de Qualité noemen. De camping heeft regionaal al diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de  Trophée de l’entreprise Nièvre en de Trophée de Tourisme. Bij de laatste audit voor Qualité Tourisme in 2015, werd zelfs de hoogste regionale puntenscore bereikt.

Meer weten? Voor belangstellenden

La Gagère is een zeer gewaardeerde en goedlopende onderneming in een prachtige omgeving, met een groot vast klantenbestand. Het overnemen van een campingbedrijf in Frankrijk is echter niet iets wat je zomaar doet. Aspirant kopers dienen bijvoorbeeld te beschikken over voldoende eigen financiële middelen, aangezien maar 50% bancair kan worden gefinancierd. De Franse regelgeving dwingt daarnaast ook tot goede kennis van juridische en arbeidsrechtelijke zaken en dus is een goede beheersing van de Franse taal essentieel. Serieuze belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met één van de twee makelaarskantoren die bemiddelen bij de verkoop van La Gagère: Hervé Bosson van Concerto (herve.bosson@vente-de-camping) of Pascal Gouvernayre van Cantais (pascal.gouvernayre@cabinetcantais.com).

Daarnaast sinds kort ook bij een Nederlandse makelaar die al 20 jaar actief is in Frankrijk (Inter-France, Juliette van Sint Maartensdijk). Als je interesse hebt kan je je het beste rechtsreeks tot haar wenden: (juliette@sympa-immobilier.com). 

 

En uiteraard kunt u op www.la-gagere.com nog eens een kijkje nemen om te zien wat de camping allemaal te bieden heeft!

 

Thom en Betty Weterings 

 

Dit willen wij jullie ook niet onthouden:

Er zijn twee afleveringen over la Gagère bij RTV-Oost te zien. Het waren de opnames, die in de maand juni 2014 op onze camping zijn gemaakt. Zoals de meesten van onze gasten wel weten zijn wij afkomstig uit Twente, door ons zelf beschouwd als het meest Bourgondische deel van de provincie Overijssel. Om die reden viel ons ook de eer te beurt om in één van deze programma’s 'grenzeloos genoegen' uitgebreid aandacht te krijgen. Al bij de aankondiging van deze serie ziet u mooie beelden van de omgeving en van de wandeling vanaf La Gagère.

U kunt de herhalingen van deze uitzending ook via internet zien op: 

Uitzending eerste deel  

Uitzending tweede deel  

 

Beide links kunt u ook terugvinden op onze Facebookpagina: 

https://www.facebook.com/lagagere

en heeft u vragen, we zijn altijd bereikbaar.

 

 

 

Gratis WiFi!

U kunt bij ons gratis gebruik maken van het WIFi en wel op één apparaat.

Hetzij een laptop, Tablet of Smartphone.

Dat heeft meerdere redenen. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen zich bij de keuze voor hun vakantiebestemming onder meer laten leiden door de beschikbaarheid van WiFi.

Op La Gagère is er al sinds 2008 de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van internet. Inmiddels vinden wij internet eigenlijk een voorziening die net als drinkwater en elektra gewoon standaard aanwezig moet zijn. Probleem is wel dat wij in De Morvan geen Internet via de kabel kunnen krijgen. De enige mogelijkheid is via de satelliet. Het nadeel daarvan is wel dat die langzaam werkt (op vakantiesnelheid” zeggen we wel eens gekscherend…) en niet geschikt is voor verzenden van grote bestanden… Wij vinden dat we dat maar moeten compenseren door internet voortaan gratis aan te bieden voor één apparaat. Ook om te voorkomen dat de toegang tot het internet dichtslibt door te veel vraag.

Tenslotte: voor het nieuwe seizoen zoeken we nog weer vrijwilligers voor diverse taken. Nadere informatie is op te vragen via de email of door even te bellen. Dat kan via het gewone nummer van La Gagère (doorgeschakeld) of naar het nummer in Nederland: 0541 530890.


Eerdere Nieuwsbrieven

©2017

Domaine de la Gagère

Centre vacances naturiste

58170 LUZY - France

Route

tel.fr. 0(033) 38 63 04 811 (saison)
tel.nl. 0(031) 65 36 69 993 (hors saison)
site: www.la-gagere.com
mail: info@la-gagere.com